Kan ik ook anoniem een domein registreren?

Anoniem een domeinnaam registreren is mogelijk. Het is echter niet altijd aan te raden. Sommige hostingprovider bieden een service aan waarmee men in opdracht van u een domeinnaam op haar naam registreert. Het voordeel van deze constructie is dat niemand kan achterhalen dat u het domein heeft geregistreerd. De keerzijde is dat u geen eigenaar bent van het domein. Mocht er onenigheid ontstaan tussen u en de provider dan kan de provider doen en laten wat ze wil met het domein.

De SIDN biedt ook de mogelijkheid om een domein anoniem te registreren. Hiervoor komt maar een zeer selecte groep in aanmerking. Als het vanwege het veilig uit kunnen oefenen van uw beroep (zoals in het geval van politieagent of rechter) vereist is dat uw privé-gegevens niet zichtbaar zijn op het internet dan is het mogelijk om een domein anoniem te registreren. Raadpleeg uw provider voor meer informatie over de procedure.

Enkele provider bieden ook de mogelijkheid tot een zogenaamde whitelabelregistratie. Met een whitelabelregistratie wordt een vorm van domeinregistratie aangeduid waarbij de hostingprovider geen gebruik maakt van zijn eigen SIDN-account, maar van een neutrale SIDN-account. Het voordeel van een dergelijke registratie is dat men niet kan traceren bij welke provider de domeinnaam geregistreerd is. Uw naam blijft echter wel traceerbaar.

Opmerking: het bovenstaande geldt enkel voor .nl-domeinnamen.