De domeinnaam die ik wil gebruiken is bezet. Wat kan ik daar aan doen?

Als de domeinnaam die u op het oog heeft al door een ander wordt gebruikt is deze eigendom van de persoon of het bedrijf die het domein heeft gebruikt.

Indien de domeinnaam inbreuk maakt op uw handels- of merknaam heeft u verschillende opties. Meer informatie vindt u in het artikel: Een domeinnaam van een derde maakt inbreuk op mijn handels- of merknaam. Wat kan ik hier aan doen?

Als de domeinnaam die u wilt gebruiken bezet is kun u proberen de domeinnaam te kopen. De prijs die u betaald voor het domein zal een kwestie worden van onderhandelen. U dient echter wel te weten wat een reële prijs is. De lengte, herkenbaarheid, positie in zoekmachines en de extensie van een domein spelen hierbij een belangrijke rol. Of de domeinnaam momenteel wordt gebruikt is tevens een factor van belang. Meer informatie over de waarde van een domeinnaam kunt u lezen in het artikel: Wat is mijn domeinnaam waard?

Voor meer informatie over het kopen of verkopen van domeinnamen kijkt u hier: Hoe kan ik het beste een domeinnaam (ver)kopen?