Wat is dedicated hosting?

Bij dedicated hosting huurt u een eigen server. Aangezien u de enige gebruiker van de server bent heeft u de volledige vrijheid de server in te richten zoals u dat wilt. Bij dedicated hosting is de provider verantwoordelijk voor de hardware (de server) en bent u verantwoordelijk voor de software (het besturingsysteem en eventuele applicaties). Dit houdt in dat u verstand dient te hebben van serverbeheer. U bent zelf verantwoordelijk voor het onderhouden, repareren en updaten van de software. Wilt u dat de provider dit voor u doet dan kunt u beter zoeken naar managed dedicated hosting.

Als u een dedicated server huurt wordt deze meestal opgeleverd met een besturingssysteem en standaard geïnstalleerde software. De prijs van dedicated hosting is afhankelijk van de specificaties van de server, de kwaliteit van het netwerk van de provider en de maandelijkse hoeveelheid dataverkeer.

Dedicated hosting is zeer geschikt voor grote websites. Hierbij is complete vrijheid met betrekking tot serverbeheer vaak een vereiste.