Wat is een control panel?

Met een control panel kunt via uw browser door middel van een menugestructureerde website uw hostingaccount beheren. Het control panel is als het ware de centrale van waaruit u alles kunt regelen. Van het aanmaken van e-mailadressen, het uploaden van bestanden tot het bekijken van de statistieken van uw website.

Doordat de doelgroep van hostingproviders de laatste vijf jaar erg veranderd is, zijn control panels steeds belangrijker geworden. Iedereen moet tegenwoordig een hostingaccount kunnen beheren. Het control panel is een belangrijk onderdeel van de service van een provider geworden. Vandaar dat het belangrijk is dat u bij de keuze van een provider er aandacht aan besteedt.

De top drie van Nederland bestaat uit DirectAdmin, Plesk en Cpanel. De drie control panels vertegenwoordigen ruim 70% van de markt. Overigens willen wij ook nog even melden dat een groot aantal providers (13%) een zelfgemaakt panel hanteert.

Welk control panel voor u het meest geschikt is hangt met name af van uw kennisniveau en persoonlijke voorkeur voor navigatie en presentatie. Wij raden u aan om de demo’s van de verschillende control panels eens te bekijken.