Welke provider moet ik kiezen?

Welke provider hangt natuurlijk af waarvoor u hosting nodig heeft en wat uw budget is. Er zijn echter wel een aantal basisregels waar u op kunt letten bij de keuze voor een provider.

  • Goedkoop is duurkoop. Staar u niet blind op prijzen van hostingpakketten en gebruik uw gezonde verstand. Aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn, zijn dit waarschijnlijk ook.
  • De hostingbranche is een redelijk onpersoonlijke business. Dit heeft tot gevolg dat u moeilijk kunt inschatten met wie u zaken doet. Een uiterst professionele provider blijkt bij nader onderzoek een scholier te zijn die zaken doet vanuit een zolderkamertje. Houdt er rekening mee dat providers niet altijd zo groot en betrouwbaar zijn als ze zich voordoen (zie artikel:¬†welke provider is betrouwbaar).
  • Zoek een provider die bij u past. Dat lijkt logisch, maar hiermee bedoelen we dat als u een leek bent, u niet moet gaan voor een provider met beperkte support. Maakt u gebruik van producten van Microsoft (zoals¬† bijvoorbeeld Access of ASP.NET) zoek dan een provider die zich heeft gespecialiseerd in Microsoft. De meeste providers richten zich op een bepaalde doelgroep. Maak hier gebruik van.
  • Op internet zijn veel websites waarop klanten van providers hun ervaringen delen. Doe hiermee uw voordeel. U kunt in een korte tijd gemakkelijk een beeld vormen van de hostingprovider. Meer informatie vindt u in het artikel:Welke provider is betrouwbaar?

Voor verdere hulp bij het zoeken naar een provider verwijzen we u naar de volgende artikelen: