Virtual hosting

Virtual hosting wordt doorgaans aangeduid als een hostingpakket. Een hostingpakket is een verzamelnaam voor een aantal diensten die, zoals de naam al zegt, gezamenlijk worden aangeboden. Hierbij moet u denken aan de combinatie: domeinnaam, ruimte voor uw website en e-mail. Het hostingpakket ondersteunt (meestal) de gebruikelijke scripts en software.

Bij virtual hosting huurt een bepaalde hoeveelheid ruimte op een server. Dit is afhankelijk van de grootte van het pakket. De server wordt ook gebruikt door anderen die een hostingpakket bij het hostingbedrijf afnemen.

Het voordeel van virtual hosting is dat het in vergelijking met andere soorten hosting goedkoop is. Voor een laag bedrag kunt u een volledig functionerende website op het internet zetten. Het nadeel van een hostingpakket is dat bepaalde functies van de server (zoals snelheid en processorcapaciteit) worden beïnvloed door andere gebruikers. Als bijvoorbeeld de website van een andere gebruiker veel processorcapaciteit in beslag neemt dan laadt uw website langzamer.

Virtual hosting is geschikt voor kleine zakelijke of informatieve websites. Over het algemeen hebben deze websites niet veel ruimte nodig en genereren ze niet veel dataverkeer. Wilt u niet dat u de capaciteit van een server deelt met andere gebruikers dan bent u beter af met andere vormen van hosting.